Infrarood vloerverwarming in huis

Traditionele verwarmingssystemen gebruiken veel energie om de lucht in een kamer te verwarmen. Deze verwarmingssystemen hebben als doel om warme lucht naar boven te laten stijgen. Tegenwoordig heb je echter veel meer mogelijkheden om een kamer te verwarmen. Een daarvan is infrarood vloerverwarming.

Deze vorm van verwarming is tot 50% energiezuiniger dan de meest gebruikte systemen. Ze houden de warmte vast en laten langzaam aangename warmte vrij. Vloerverwarming met infrarood elementen biedt u een onopvallende, energiezuinige optie met een veel comfortabelere vorm van verwarming.

Wil jij infrarood vloerverwarming laten plaatsen? Dan zijn er verschillende specialisten die hierbij kunnen helpen.

Goed voor de gezondheid

In tegenstelling tot traditionele verwarming droogt infraroodverwarming de lucht niet. Het voorkomt ook warmteverlies door ventilatie, zoals in tegenstelling tot traditionele verwarming.

Infrarood verwarmingsproducten zijn schoon, gunstig voor de gezondheid en een zeer energie-efficiënte manier van verwarmen. Er is geen andere meer directe, economische, gezondere en milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Wat zijn de voordelen van infrarood vloerverwarming?

  • Geen onderhouds- of servicekosten
  • Milieuvriendelijk en gezond verwarmen
  • Geen geluid
  • Geen geur
  • Maakt de lucht niet droog
  • Geen vocht of schimmel
  • Milieuvriendelijk

In tegenstelling tot convectieverwarming heeft infraroodverwarming duidelijke gezondheidsvoordelen voor het menselijk lichaam. Terwijl convectieverwarmers de warmte produceren die de lucht en oppervlakken opwarmt, verwarmen infraroodverwarmers objecten.

Bovendien is infraroodverwarming gunstig voor mensen met gezondheidsproblemen zoals astma of bronchiale aandoeningen. De unieke verwarmingsmethode creëert geen luchtstromen die de stofcirculatie in de kamer verhogen. Het voorkomt ook ongewenste vochtigheid waardoor schimmel groeit.

Het werkt door infraroodstraling te produceren die rechtstreeks door de vloer naar de objecten in de kamer reist. Met andere woorden, het verwarmt de objecten direct in plaats van energie te verspillen bij het opwarmen van de lucht.

Infrarood vloerverwarming werkt op veel lagere temperaturen dan radiatoren vanwege het feit dat de warmtebron wordt vrijgegeven uit een veel groter vloeroppervlak (d.w.z. het hele vloeroppervlak).

Hierdoor is het veel comfortabeler, zijn je voeten warm en wordt je bovenlichaam verwarmd met een comfortabele temperatuur en heel belangrijk met een veel lager energieverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *