Ondersteuning bij het (laten) bouwen van een huis

Tijdens de zoektocht naar een koopwoning komen veel mensen erachter dat er geen geschikte woning op de markt is. Dan zijn er mensen die wachten op het moment dat er een huis op de markt komt die wél aan hun eisen voldoet, maar er zijn ook kopers die besluiten om zelf een huis te bouwen of te laten bouwen. Hoor jij bij die laatste groep? Dan helpen wij je graag met een aantal tips waar je op moet letten.

Zekerheid bij het kopen van een huis

Wanneer je van plan bent om de woningmarkt op te gaan en een te kopen, wil je er zeker van zijn dat het huis op de juiste wijze gebouwd wordt. Hierbij is het van belang om met verschillende aspecten rekening te houden. Aangezien hier complexe zaken bij komen kijken, is het verstandig om hier een expert in te schakelen. De eerste stap is het inschakelen van een bouwkundig adviesbureau. Hierdoor zorg je namelijk dat je goed voorbereid te werk gaat. Tijdens de bouw word je constant ondersteund en geadviseerd.

Door een bouwkundig adviseur in te schakelen zorg je ervoor dat jouw wensen en behoeften worden vertaald naar een unieke nieuw woning; jouw woning. Wanneer je een goed adviesbureau weet te vinden, word je tijdens het gehele (bouw)proces uitgevoerd.

Het opstellen van een bouwkundig rapport

Een van de belangrijkste taken die door een bouwkundig adviesbureau wordt uitgevoerd, is het opstellen van een bouwkundig rapport. Hierin staan namelijk de kosten van het project weergegeven. Zo weet je zeker dat er rekening wordt gehouden met je budget.

Villa bouwen

Alle informatie in een document met het bouwbestek

Er moet voor aanvang van het project een bouwbestek gemaakt worden. Dit document is onmisbaar en dient voor aanvang van het bouwproces door een expert opgesteld worden. Het bouwbestek vormt namelijk hét communicatiemiddel met de aannemer. In het bouwkundig bestek worden dus alle afspraken opgenomen. Hierin staat:

  • Materiaalgebruik
  • Constructies
  • Afwerkingen
  • Installaties

Daarnaast staan in dit document ook alle voorwaarden en voorschriften die bij het bouwproces komen kijken. Dit gaat dan over de opleverdatum van het pand, betalingstermijnen en bouwplaats voorzieningen. Daarnaast vind je hier alles met betrekking op verzekeringen en arbeidsomstandigheden.

Schakel een adviseur in

Wanneer je gaat beginnen met het bouwen van een nieuwe huis kom je er pas achter wat er allemaal op je af komt. Ik heb zelf het gemak van een bouwkundig adviseur al ondervonden en kan het iedereen aanraden. Bijna alles werd voor mij geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *